Join now

The original - known from the TV!

Register now to meet :name

I am
I 'm looking for

Запознајте жени за хранење сега

Дали сте хранител и барате жена која сака да биде хранета? Тогаш најавете се брзо!

Тука на BBWDates брзо ќе го најдете тоа што го барате! Најдете жени од вашата околина кои сакаат да бидат хранети сега!

Фетиш за хранење

Сексуалноста е сложена тема. Многу луѓе чувствуваат сексуална привлечност кон одредени предмети или практики- фетиш. Фетишот за дебелина е сексуална преференца во која дебелите или многу дебелите луѓе се еротизираат. Постојат многу нијанси на ова. Хранењето или feederism е една од нив. Не станува збор само за облини, туку за зголемување на телесна тежина.

Дефиниција: Што е хранење?

Јадењето е еротско. Најголем дел од луѓето помалку или повеќе се согласуваат со ова. Многумина веќе ги хранеле своите партнерки со чоколадирани јагоди или лижеле шлаг од своите тела меѓусебно. За одредена храна исто така се смета дека има ефект на афродизијак.

Feederism (уште наречен хранење) е сексуален фетиш кој ја подига храната на уште повисоко ниво. Хранењето се однесува на чинот на хранење и ефектот кој го има храната. Во врска со хранење најчесто улогите се јасно дефинирани: улога на поттикнувач (хранител) и улога на јадач (нахранет).

Во медиумите, најчесто се претставуваат хетеросексуалните врски со хранење, каде најчесто слаб маж ја охрабрува жената да ја зголеми својата тежина. Но хранењето не е врзано само за еден пол или сексуалност. Исто така, има хомосексуални парови кои имаат фетиш за хранење. Исто така, има и слаби жени кои сметаат дека е секси кога нивните машки партнери ја преземаат улогата на јадачи.

Објаснети важни поими од областа на хранењето

Feederism

Feederism припаѓа на делот кој се однесува на фетишот за дебелина. Сексуалното задоволство тука не доаѓа од едноставното воодушевување на тело со облини. Всушност, повеќе станува збор за процес на помагање на партнерот да ја зголеми телесната тежина. Чинот на јадење (хранење) и ефектот кој јадењето го има се еротизирани. За некои луѓе, јадењето е доволно да ги направи да се чувствуваат полни и меки без зголемување на тежината. За други луѓе, хранењето се прави примарно за зголемување на тежината.

Како што е случај со многу фетиши и хранењето се случува во мозокот. Не се за кое сонуваме или зборуваме навистина се случува. Така е со секој фетиш. На пример, не сите луѓе кои сметаат дека BDSM се секси го ожививуваат овој фетиш во вистинскиот живот.

Многу луѓе кои сметаат дека Хранењето е еротски чин се свесни дека прејадувањето и зголемувањето на тежината можат да доведат до проблеми. Затоа, тие само сакаат да го оживеат својот фетиш за хранење до степен кој нема да го доведе здравјето во ризик. За други луѓе пак, одењето подалеку од овие граници е важен дел од фетишот за хранење.

Нахранет - јадачот или најадениот.

Во врската со хранење има две страни. Нахранетиот е личноста која се храни или јаде. Многу жени и мажи кои се сметаат за јадачи сметаат дека физичкиот чин на јадење/зголемување тежина е сексуален стимулатор.

Може да се каже дека нахранетиот е некој кој сака да јаде или да ја зголеми тежината.

Во хетеросексуалните кругови поимот нахранет е чест, додека во хомосексуалните кругови најчесто се зборува за добитник.

Важно е да се нагласи дека нахранетите доаѓаат во сите форми и големини. Не им е целта на сите нахранети да станат дебели преку хранење!

Хранител - оној кој храни некого.

Хранител е некој кој ужива да гледа друга личност да јаде и да се здебелува. Поимот главнмо се користи меѓу хетеросексуалците. Помеѓу хомосексуалците најчесто се користи поимот поттикнувач.

Хранителот или поттикнувачот доживуваат сексуално задоволство од хранењето или здебелувањето на друга личност. Повеќето хранители имаат релативно јасна идеја за колку дебел нивниот нахранет треба да биде.

Мотивацијата на хранителот може да варира. Од една страна може да се работи за доминација. Преку влијаење на тоа колку и што конзумира нахранетиот, хранителот применува сила врз нахранетиот. Во овој контекст, постојат многу варијации на фантазиите, но не секој кој се идентификува како хранител или нахранет го следи еротското хранење.

Од друга страна, мотивацијата на хранителот може да произлезе од фактот дека тој или таа сака партнер кој е што е можно подебел или позаоблен. Хранењето е избран начин за претворање на идеалот во реалност.

Друга мотивација може да биде грижење за зависна личност која не е во можност да ги извршува своите дневни обврски заради прекумерната тежина.

Хранењето наспроти фетишот за дебелина: Што е разликата помеѓу хранител и обожавател на дебелина?

Не постои научен консензус за тоа што една личност ја прави обожавател на дебелина. Сепак, поимот најчесто се користи за опишување на личност која смета дека дебелината или дебелите луѓе се секси.Додека медиумите најчесто ги претставуваат мажите како обожаватели на дебелина, сепак има и жени кои сметаат дека дебелите мажи се многу посекси од слабите мажи. Исто така обожавателите бна дебелина можат да се сретнат и во LGBTQ+ заедницата. Обожавателите на дебелина имаат фетиш за дебелина (fat fetishism or "fat fetish" in English), и тие сметаат дека подебелите и телата со облини се поубави. Повеќето обожаватели на дебелина имаат прецизна замисла за идеалната фигура на својот партнер.

Јасна дистинкција помеѓу фетиш за дебелина и feederism е тоа што во feederism патот до целта е дел од еротското задоволство. Со други зборови, луѓето кои се идентификуваат feederism сметаат дека е секси да гледаат луѓе кои јадат и се здебелуваат. Од друга страна, обожавателите на дебелина не доживуваат сексуално задоволство преку гледање на партнерот додека јаде или се здебелува. Обожавателите на дебелина го ценат "крајниот производ", односно-заобленото меко тело.Тие едноставно се обожаватели на дебелина. Зголемувањето или губењето на телесната тежина не им значи на обожавателите на дебелина за разлика од хранителите.

За Хранителите, од друга страна, чинот на јадење и дебелеење е стимулирачки. Во Хранењето има многу фантазии кои се однесуваат на набљудување или следење како нахранетиот конзумира голема количина на калории или како напредува зголемувањето на телесната тежина. Хранењето се однесува на процесот. Точно, некои хранители имаат јасна цел во врска со дебелината која треба да ја постигне хранетиот. Но тие свесно наоѓаат партнер со кој би сакале да ја постигнат таа цел заедно. Тие не одбираат личност која е веќе дебела.

Подкатегории во областа на feederism.

Хранењето може да вклучува различни фантазии кои се разликуваат од една до друга личност. Додека некои врски се фокусирани на одржување на здравјето и автономноста на двајцата партнери, постојат и други фантазии.

Фантазијата за дебелеење се однесува на нахранетиот кој треба да се здебели. Обично, тој процес се документира. Здебелувањето најчесто подразбира да се остане во рамки во кои на нахранетиот нема да му се намали способноста за движење или здравјето.

Фантазијата за принудно хранење се однесува на хранење на партнерот против неговата волја. Покрај високо калорична нездрава храна се користат и разни шејкови за здебелување.

Фантазијата за принудно хранење се претвора во Фантазија за Машинско хранење. Тука, нахранетиот се поврзува на машина со делумно прицврстени нозе и раце. Преку машината висококалорична испасирана храна се внесува во устата на нахранетиот. Делумно ова се прави за нахранетиот да не може да се движи и да биде целосно зависен од хранителот.

Како секогаш, во делот на сексуалноста, фантазиите за хранење не секогаш се случуваат реално. Доволно е да се замислат работите со цел да се доживее сексуално задоволство.

Што им е привлечно на мажите кај plus size жените?

Иако многу слабите жени со години во медиумите се прикажуваат како идеални, многу мажи сметаат дека plus-size жените се попривлечни од слабите жени. Plus size се смета се што е над "нормалната" големина - односно во plus size опсегот. Сметањето дека буцкастите жени се поатрактивни не секогаш е поврзано со хранењето. Повеќе се однесува на обожавателите на дебелина.

Додека некои мажи преферираат да имаат малку заоблени жени, тие припаѓаат на т.н. фетиш за полнички, што пак не е доволно за други мажи. Тие сакаат BBW (stands for "Big Beautiful Women") или уште пополни SSBBW (stands for "Super Sized Big Beautiful Woman").

Воглавно, мажите сметаат дека буцкастите жени се поатрактивни бидејќи кај нив се понагласени женските облини. Буцкастите жени имаат поголеми гради и поголем задник. Задникот и градите се главни карактеристики кои мажите ги сметаат за сексуално привлечни кај една жена.

Исто така и сензацијата од допирот е различна. Сензуалните жени, без разлика дали станува збор за буцкасти, Големи или Супер Големи едноставно се помеки на допир. Многу мажи уживаат во мекоста, заобленото тело на нивниот партнер за време на сексот.